×
×

دامنه جنوبی البرز سبز می‌شود/شتاب در توسعه کمربند سبز تهران

  • کد نوشته: 5005
  • ۲۰ فروردین ، ۱۴۰۴
  • ۰
  • در ادامه اجرای طرح کمربند سبز تهران، دامنه‌های جنوبی البرز نیز سبز خواهند شد. شهرداری تهران در دوره ششم مدیریت شهری با افزایش میانگین جنگل‌کاری سالانه به ۲۰۰۰ هکتار، رکوردهای پیشین را پشت سر گذاشته و طرحی بلندپروازانه برای گسترش فضای سبز در ارتفاعات اطراف پایتخت در دست اجرا دارد.
    دامنه جنوبی البرز سبز می‌شود/شتاب در توسعه کمربند سبز تهران
  • به گزارش بازباران نیوز، پایتخت‌نشینان سال‌هاست در رؤیای داشتن دامنه‌های سبز در جنوب رشته‌کوه البرز به‌سر می‌برند؛ رؤیایی که با اجرای فاز دوم کمربند سبز تهران، حالا به واقعیت نزدیک شده است. توسعه فضاهای سبز اطراف شهر تهران در سال‌های اخیر با شتاب قابل توجهی همراه بوده است.

    ایده کمربند سبز تهران در دهه‌های گذشته مطرح شد و از دهه ۱۳۸۰ به‌طور رسمی وارد فاز اجرایی شد. هدف اصلی آن، کنترل گسترش بی‌رویه شهری و کاهش آلودگی هوا بود. با آغاز دوره ششم مدیریت شهری در تهران، توسعه کمربند سبز با سرعت چشم‌گیری ادامه یافته است. طبق آمار رسمی، تنها در این دوره ۷۷۵۰ هکتار جنگل‌کاری انجام شده که میانگین آن ۲۰۰۰ هکتار در سال بوده است. در حالی‌که میانگین سالانه توسعه کمربند سبز از ابتدای طرح تا شهریور ۱۴۰۰ حدود ۹۸۰ هکتار بود، این رقم در دوره جدید بیش از دو برابر شده و به ۲۰۰۰ هکتار در سال رسیده است.


    در یک روند صعودی، توسعه کمربند سبز از ۱۲۵۰ هکتار در سال ۱۴۰۰ به ۳۰۰۰ هکتار در سال ۱۴۰۳ خواهد رسید. این رشد، نشان‌دهنده تعهد مدیریت شهری به گسترش فضای سبز است. دامنه جنوبی البرز که تا پیش از این چهره‌ای خشک و کم‌پوشش داشت، حالا در فاز دوم طرح کمربند سبز، هدف اجرای جنگل‌کاری قرار گرفته است. اجرای این فاز از ارتفاعات پایین تا ارتفاع ۲۴۰۰ متری ادامه دارد.این پروژه علاوه بر زیباسازی منظر شهری، به جذب آلاینده‌ها، کاهش آلودگی هوا، کنترل گردوغبار و مقابله با پدیده جزیره گرمایی در تهران کمک می‌کند.

    در قالب این طرح، انواع گونه‌های بومی مقاوم به کم‌آبی کاشته می‌شود که هم‌راستا با سیاست‌های مدیریت منابع آب شهری است. از آغاز طرح تاکنون ۴۳۲۶۰ هکتار جنگل‌کاری در اطراف تهران انجام شده است. این عدد نشان می‌دهد که پروژه کمربند سبز تهران یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های سبز کشور است. رئیس سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران اعلام کرده است که هرجا معارضی برای اجرای طرح نباشد، عملیات کاشت درخت اجرا خواهد شد

    با وجود این دستاوردها، کمبود آب، معارضان محلی و تجاوز به اراضی منابع طبیعی، از چالش‌های مهم طرح توسعه کمربند سبز به‌شمار می‌روند. برای مقابله با بحران کم‌آبی، از سامانه‌های هوشمند آبیاری قطره‌ای و فناوری‌های پایش از راه دور استفاده شده تا مصرف بهینه منابع آبی تضمین شود. آگاهی‌بخشی و مشارکت شهروندان در حفظ و نگهداری فضای سبز، از مؤلفه‌های موفقیت این طرح است. شهرداری در نظر دارد برنامه‌های آموزشی و فرهنگی گسترده‌تری در این زمینه اجرا کند.

    با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، کمربند سبز تهران در افق ۱۴۱۰ به یک نوار سبز پیوسته با کارکرد زیست‌محیطی، تفریحی و حفاظتی تبدیل خواهد شد. در حقیقت طرح کمربند سبز تهران نه‌تنها پاسخی به بحرانی زیست‌محیطی پایتخت، بلکه گامی مهم به سوی توسعه پایدار شهری است. اگر حمایت نهادهای مختلف و مشارکت عمومی ادامه یابد، تهران آینده‌ای سبزتر و سالم‌تر خواهد داشت.

    انتهای پیام

    نویسنده: سرور علیزاده
    منبع: پایگاه خبری بازباران نیوز

    بیشتر بخوانید

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *