×
×

جزئیات جدید جذب معلم؛ «گزینش» فرق می‌کند؟

  • کد نوشته: 4369
  • ۲۸ دی ، ۱۴۰۱
  • ۰
  • از سال آینده در روند پذیرش و جذب دانشجو معلمان تغییراتی ایجاد خواهد شد که رئیس دانشگاه فرهنگیان درباره آن توضیح داده است.
    جزئیات جدید جذب معلم؛ «گزینش» فرق می‌کند؟
  • به گزارش باز باران نیوز، از سال آینده دانشجو معلمان در دو مرحله وارد دانشگاه خواهند شد؛ یک گروه در مهر (دبیری متوسطه اول و دوم) و گروه کثیری (از جمله معلمان ابتدایی) در بهمن ماه وارد دانشگاه می‌شوند، مصاحبه عمومی و علمی در سال آینده ۳۰ درصد از نمره کل را به خود اختصاص می‌دهد و گزینش مستمر در طول تحصیل اتفاق خواهد افتاد. علت پذیرش در دو گروه در نیمسال اول و دوم هم این است که فرصت کافی چهارماهه برای گزینش وجود داشته باشد.

    به گفته رضا مراد صحرایی، رئیس دانشگاه فرهنگیان کف تراز سال آینده ۷۰۰۰ خواهد بود و ۵۰۰ نمره اضافه شده و معدل باید برای گروه علوم انسانی حداقل ۱۵ و برای گروه ریاضی، فنی و تجربی حداقل ۱۴ باشد.

    صحرایی گفته است: در مصاحبه‌ها تفاوت‌های جدی با سال‌های گذشته داریم. سنجش شخصیت و تست‌های شخصیتی انجام می‌شود و معلمان باید هم هویت دینی و هم هویت ملی راسخ داشته باشند. معلم، رکن رکین تحول جامعه است. انتظار ما این است که آموزش و پرورش برای تربیت مصاحبه‌گران حرفه‌ای هرچه سریعتر تصمیم بگیرد، ما برای انجام اقدامات مربوطه آمادگی داریم.

    وی همچنین این را هم گفته که دانشگاه فرهنگیان می‌تواند از سال آینده از مقطع ارشد، دانشجومعلم بپذیرد و شیوه دیگر، جذب از استعدادهای درخشان دانشجویی و دانش آموزی است.

    رئیس دانشگاه فرهنگیان افزوده است: روش بعدی که در شورای گسترش وزارت علوم تصویب شده و به زودی شیوه نامه آن از سوی وزارت علوم ابلاغ خواهد شد و ما به کمک دانشگاه‌های برتر برای مهر ۱۴۰۲ برنامه ریزی کرده‌ایم که دانشجو بپذیریم شیوه‌ای معروف به “دو مدرکی” است که برای نخستین بار در تاریخ ایران اجرا می‌شود. در این شیوه، دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه‌های برتر کشور نسبت به پذیرش دانشجومعلم به طور مشترک اقدام خواهند کرد.

    تهران آلوده‌ترین کلانشهر کشور

    بر اساس اطلاعات سازمان حفاظت محیط زیست امروز (۲۸ دی‌ماه) از بین هشت کلانشهر کشور، کیفیت هوای پنج کلانشهر آلوده ثبت شده که تهران آلوده‌ترین آن‌ها است. از سوی دیگر شیرازی‌ها هوای پاک تنفس کرده‌اند. همچنین سازمان هواشناسی کشور نسبت به افزایش آلودگی هوای ۹ کلانشهر به‌ویژه تهران وکرج و کاهش دما تا ۸ درجه سانتیگراد هشدار داده است.

    مرگ سالانه ۲۰ هزار ایرانی به دلیل «هوای آلوده»

    آلودگی هوا در کشور ما به عنوان یکی از چالش‌های مهم حوزه سلامت و به عنوان مشکلی پیشرو در حوزه بهداشت مطرح شده است؛ باید توجه کرد که طبق مطالعات وزارت بهداشت که در سال ۱۴۰۰ و در زمینه آلودگی هوا در ۲۷ شهر کشور و بر روی جمعیتی حدود ۳۵ میلیون نفر انجام شد و بر اساس نتایج آن پنج کلان‌شهر کشور در سال ۱۴۰۰، شامل تهران، ‌مشهد، اهواز، اصفهان و کرج تنها ۱۰ روز هوای خوب داشتند.

    همچنین طبق اعلام وزارت بهداشت، نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که میانگین تعداد مرگ کل منتسب به مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق PM۲.۵ در بزرگسالان بالاتر از ۳۰ سال در ۲۷ شهر مورد مطالعه ۲۰۸۳۷ نفر بوده است. همچنین در سال ۱۴۰۰ تعداد همه مرگ‌های منتسب به مواجهه طولانی مدت با ذرات معلق PM۲.۵ بیش از ۸۷ درصد نسبت به سال ۱۳۹۹ افزایش یافته است. بر این اساس به گفته دکتر عباس شاهسونی- رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت،  سالانه ۲۰ هزار و ۸۰۰ مرگ منتسب به آلودگی هوا در کشور رخ می‌دهد.

    در عین حال طبق این مطالعه، بیماری‌های ایسکمیک قلبی، سکته مغزی، ‌ سرطان ریه و بیماری‌های مزمن انسداد ریوی به عنوان شایع‌ترین بیماری‌های ناشی از آلودگی هوا شناخته شده‌اند.

    ادامه گزارش را اینجا بخوانید.

    آیا بارندگی‌ها کم‌آبی را جبران کرد؟

    بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی طی هفت روز گذشته منتهی به  ۲۵ دی در کشور حدود ۱۴.۱ میلیمتر بارندگی ثبت شد. میزان بارندگی‌ها در بلندمدت ۹.۸ میلیمتر بود که در مقایسه با بلند مدت حدود ۴۸.۲ درصد افزایش میانگین بارندگی در کشور ثبت شده است.

    از ابتدای ماه جاری میزان این بارندگی‌ها ۳۳.۴ میلیمتر و در بلندمدت حدود ۲۵.۴ میلیمتر بود. میزان بارش‌های ماه جاری در مقایسه با بلندمدت حدود ۳۱.۵ درصد افزایش داشته است این درحالیست که از ابتدای سال آبی جاری ( از ابتدای مهرماه تاکنون) ۶۵.۲ میلیمتر بارندگی ثبت شده است و بارندگی‌های بلند مدت ۸۴.۱ میلیمتر بود بنابراین میزان بارندگی‌های سال آبی جاری در مقایسه با بلند مدت حدود ۲۳.۱ میلیمتر کاهش داشته است.

    ادامه گزارش را اینجا بخوانید.

    کاهش بودجه تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در۱۴۰۲

    پس از آنکه مقرر شد تا معیار محاسبه کارانه پرستاران بر اساس قانون تعرفه‌گذاری خدمات از ابتدای دی ماه سال ۱۴۰۰ باشد، سرانجام با رایزنی‌های انجام شده توسط معاونت پرستاری وزارت بهداشت و سازمان نظام پرستاری، بودجه درنظر گرفته شده برای این کار ۵۲۰۰ میلیارد تومان درنظر گرفته شد. این بودجه برای یک سال کامل ۱۴۰۱ و سه ماه پایانی ۱۴۰۰ مقرر شده بود؛ هرچند که تاکنون و با گذشت یک‌سال از زمانی که به عنوان معیار برای پرداخت‌ها درنظر گرفته شد، همچنان تنها معوقات چندماه پرداخت شده است.

    اما این شیوه پرداختی زمانی مشکل ساز می‌شود که قرار باشد این پرداخت‌های نامنظم در شرایطی که حتی برخی بیمارستان‌ها هنوز سیستم ثبت خدمات پرستاری کاملی ندارند، معیاری برای محاسبه بودجه تعرفه گذاری خدمات پرستاری در سال ۱۴۰۲ باشد.

    به دنبال همین موضوع،‌ علی‌رغم اینکه بودجه تعرفه گذاری خدمات پرستاری در سرانه سلامت دیده شده است اما بر اساس ردیف ۸۴ جدول شماره ۹ برآورد اعتبارات ردیف‌های متفرقه در ذیل ماده واحده و جداول کلان منابع و مصارف بودجه سال ۱۴۰۲، بودجه پیشنهادی برای اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری برای سال آتی ۴۸۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است؛ رقمی که از بودجه سال جاری با وجود اجرای ناقص قانون نیز کمتر است.

    ادامه گزارش را اینجا بخوانید.

    یک کوتاهی در لایحه بودجه ۱۴۰۲ و تضییع حقوق معلولان!

    هفته پیش درحالی لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ توسط دولت سیزدهم به مجلس شورای اسلامی ارائه شد که به دنبال آن اظهاراتی مبنی بر اینکه دولت ردیف بودجه قانون حمایت از حقوق معلولان را در لایحه بودجه ۱۴۰۲ حذف کرده، بر سر زبان‌ها آمد. به دنبال آن، علیرضا انجلاسی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی در این باره به ایسنا توضیح داده بود که «از آنجایی که در لایحه بودجه تقدیمی دولت به مجلس ارقام به صورت کلی آماده است و با توجه به آن که بودجه سازمان از ۱۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به ۱۶ هزار و۶۰۰ میلیارد تومان در لایحه بودجه سال آتی رسیده، بنابراین می‌توان گفت اعتبار قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت حذف نشده و در سر جمع اعتبارات سال ۱۴۰۱ لحاظ و در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ پیش‌بینی شده است».

    این در حالیست که به دنبال انتشار برخی اخبار مبنی بر حذف ردیف بودجه قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲، علی‌همت محمودنژاد- سخنگوی شبکه ملی تشکل‌های معولان جسمی و حرکتی در واکنش به این موضوع به ایسنا گفته است: این اقدام نقض قانون حقوق افراد دارای معلولیت بوده و ممکن است مخاطراتی را برای اجرای قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت به همراه داشته باشد.

    ادامه گزارش را اینجا بخوانید.

    زلزله ۵.۴ ریشتری در خوی

    در ساعت ۱۳:۳۸ امروز زلزله‌ای به بزرگی ۵.۴ ریشتر در عمق ۱۲ کیلومتری از سطح زمین شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی را لرزاند.در همین راستا مرتضی مرادی‌پور معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از اعزام تیم‌های ارزیاب به مناطق متاثر از زلزله ۵.۴ ریشتری در خوی خبر داده است.

    معاون عملیات سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در ارائه گزارش تکمیلی از این حادثه گفت:‌این زلزله تاکنون ١٢٠ مصدوم برجای گذاشته که عمدتا در حین فرار دچار آسیب‌شده‌اند.

    مرادی‌پور همچنین در ساعت ۱۵ امروز چهارشنبه ۲۸ دی در ارائه سومین گزارش از مناطق زلزله‌زده از آسیب جدی به ۲۰۰ خانه روستایی خبر داد و به ایسنا گفت:‌ ارزیابی تیم‌های امدادونجات جمعیت هلال احمر همچنان ادامه دارد و تاکنون از پنج روستایی که ارزیابی شده به چهار روستا خسارت جدی وارد نشده و  در یک روستا تقریباً به ۲۰۰ خانه آسیب جدی وارد شده است. ارزیابی مناطق متاثر از زلزله همچنان ادامه دارد.

    انسداد «هراز»، «چالوس»، «آزادراه تهران-شمال»

    سرتاسر محور چالوس در هر دو مسیر به دلیل عملیات عمرانی ناشی از ریزش کوه در مقاطعی از مسیر تا اطلاع بعدی مسدود است.سرهنگ احمد شیرانی، رئیس مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی فراجا با اعلام خبر فوق گفته است: در همین راستا آزادراه تهران- شمال نیز مسدود بود و ترددی در آن انجام نخواهد شد. محور هراز نیز به دلیل انجام عملیات عمرانی تا روز شنبه مسدود است و در ترددی در آن انجام نخواهد شد.

    «ساینا» مناسب تاکسی نیست

    رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران در مورد پیشنهاد تبدیل خودروی ساینا به تاکسی در پایتخت، گفته است: انتخاب این خودرو به عنوان تاکسی مناسب نیست و باید خودرویی با قدرت موتور بالاتر و ایمنی بیشتر انتخاب شود.

    جعفر تشکری هاشمی، رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای شهر تهران با بیان اینکه در جلسه‌ای با حضور مدیران حمل و نقلی شهرداری تهران، موضوع استفاده از خودروی ساینا به عنوان تاکسی مطرح شد که بنده با این انتخاب مخالفت کردم، گفته است: خودروی ساینا، حجم موتور کمی دارد و اتاق آن ضعیف است. انتخاب این خودرو به عنوان تاکسی مناسب نیست، چراکه باید خودرویی با قدرت موتور بالاتر و ایمنی بیشتر انتخاب شود تا بتواند در معابر پست و بلند تهران به راحتی تردد کند.

    انتهای پیام

    نویسنده: ناصر بابائی
    منبع: پایگاه خبری باز باران نیوز

    بیشتر بخوانید

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *