دکتر حسن کریمی مزرعه شاهی، گفت: ما قصد داشتیم سال گذشته و از ترم بهمن ماه آموزش حضوری در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی را از سربگیریم؛ اما به دلیل شیوع سویه اُمیکرون بازگشایی دانشگاه به تعویق افتاد و در نهایت از تاریخ ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۱، دانشجویان به دانشگاه بازگشتند و فرآیند بازگشت را از دانشجویان مقطع کارشناسی آغاز کردیم چراکه دیدگاه ما این است که آموزش در دوره کارشناسی اساس و مبنا است.
وی با تاکید بر اینکه بازگشت به آموزش حضوری باید به صورت پلکانی و تدریجی انجام شود، ادامه داد: بازگشت دانشجویان به دانشگاه را از دانشجویان ورودی ۹۹ آغاز کردیم. چراکه این دانشجویان نزدیک به ۳/۵ ترم است مشغول به تحصیل هستند و دانشجو شدهاند اما تاکنون محیط دانشگاه را ندیده بودند.
دکتر کریمی مزرعه شاهی در این رابطه افزود: از آنجا که دانشکدههای ما متمرکز نیست و در ساختمانهایی مجزا است، مراسمهای متفاوتی را برای هر کدام از دانشکدهها برگزار کردیم. همه دانشجویان و اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه، از بازگشت دانشجویان به دانشگاه ابراز رضایت میکنند و مجددا شور و نشاط تازهای به محیط دانشگاه بازگشته است و فضای خوبی در دانشگاه ایجاد شده است.
رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در رابطه برنامه این دانشگاه برای بازگشت کامل دانشجویان به دانشگاه گفت: برنامهریزی کردهایم تا بعد از ماه مبارک رمضان حتما دانشجویان یک مقطع را به طور کامل به دانشگاه بازگردانیم.
وی با تاکید براینکه امتحانات پایان ترم دانشجویان در تمامی مقاطع دانشگاه به صورت حضوری خواهد بود، افزود: بازه برگزاری امتحانات را از ۲ هفته، به حدود ۴ یا ۵ هفته افزایش دادهایم تا دانشجویان بتوانند از خوابگاه استفاده کنند و امتحانات حضوری شود. دانشجویان مقطع دکتری نیز که در ایام کرونا هم در دانشگاه حضور داشتند و پژوهشهای خود را پیگیری میکردند و در حال حاضر از نیز از فضای دانشگاه و خوابگاهها استفاده میکنند.
دکتر کریمی مزرعه شاهی با بیان اینکه امید داریم با فروکش کردن کرونا، از مهر آتی تمام مقاطع و همه ورودیها به صورت کاملا حضوری به دانشگاه بازگردند، خاطرنشان کرد: ما نباید از آموزش مجازی یا سیستم الکترونیکی آموزش غافل شویم و فکر میکنیم میشود برخی از کلاسها مانند کلاسهای حل تمرین را به صورت مجازی برگزار کرد. چراکه زیرساختهای بسیار خوبی برای آموزش مجازی در دانشگاه تدارک و توسعه داده شده که میتواند به ارتقا فرآیند آموزش کمک شایانی کند.
رئیس دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی در پایان، در رابطه با تفاوتهایی که بازگشت دانشجویان به دانشگاه نسبت به دوران پیش از کرونا دارد، تصریح کرد: این یک واقعیت است که چون دانشجویان قریب به دو سال آموزش را به صورت مجازی سپری کردند و دانشگاه را ندیدند، با بسیاری از قوانین فرهنگی، دانشجویی و اجتماعی دانشگاهی و یا استفاده از مکانهای دانشگاهی یا خوابگاهها آشنایت نداشته باشند. به این ترتیب ما باید شرایط را به نحوی آمادهسازی و محیا کنیم که دانشجویان بتوانند خود را با شرایط جدید وفق دهند و از طرفی دیگر به لحاظ روحی و روانی، آسیبهای وارد شده به دانشجویان در دوران کرونا را تقریبا جبران کنیم و با ارائه مشاوره به آنها مشکلات آنها را کمرنگتر کنیم. البته باید در نظر داشته باشیم که مدت زمانی طول میکشد تا شرایط به حالت عادی برگردد. این اقدامات مستلزم یک کار گروهی است و با روحیهای که در میان دانشجویان، اعضای هیات علمی و غیر هیات علمی میبینم، میشود که به این مهم دست پیدا کرد و از این شرایط عبور کرد.
انتهای پیام
دیدگاهتان را بنویسید