×
×

رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران تاکید کرد:
وزارت بهداشت و وزارت نیرو درباره استانداردِ پساب وظیفه دارند

  • کد نوشته: 4945
  • ۱۳ آذر ، ۱۴۰۳
  • ۰
  • رییس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران با اشاره به این‌که پساب بهداشتی در اختیار شهرداری قرار نمی‌گیرد، گفت: وزارت بهداشت و وزارت نیرو باید به این مساله توجه ویژه داشته باشند؛ چرا که سلامت مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
    وزارت بهداشت و وزارت نیرو درباره استانداردِ پساب وظیفه دارند
  • به گزارش بازباران نیوز، مهدی پیرهادی در دویست و هشتاد و پنجمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در زمان تذکر خود، شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها را تسلیت گفت و به کاهش نزولات آسمانی در سالهای اخیر اشاره کرد و اظهار داشت: موضوع آب یکی از موضوعات اساسی در شهر تهران است و متاسفانه در ۵۰ سال گذشته در تهران بارش‌ها و نزولات آسمانی کم شده و امروز شاهد آن هستیم که میانگین بارش به کمتر از ۲۹۱ میلیمتر رسیده است.

    وی با بیان اینکه این موضوع یک هشدار جدی برای همه مدیران و دست‌اندرکاران در شهر تهران است و باید برای موضوع آب یک فکر جدی کرد، گفت: در سه سال گذشته کمیته‌ها و جلسات منظمی با متخصصین دانشگاهی و نخبگان برگزار و سعی کردیم که این موضوع را پیگیری کنیم و در بودجه هر ساله، عدد قابل توجهی را به منظور جلوگیری از هدر رفت آب و بهینه مصرف شدن آب و هوشمندسازی آب در بوستان‌ها و مجموعه‌های شهر تهران قرار دادیم.

    پیرهادی با بیان اینکه فقط در سال ۱۴۰۳ بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان بودجه به این موضوع اختصاص یافته است ، افزود: این میزان بودجه نشان دهنده اهتمام این دوره مدیریت شهری به حوزه آب و اقدامات زیرساختی و هوشمند سازی است که گزارش آن به تفصیل در صحن شورا ارایه می شود.

    رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران ادامه‌داد: شهرداری تهران از جمله سازمان بوستان‌ها و سایر قسمت‌ها نیز اقداماتی را انجام دادند گرچه در برخی از قسمت‌ها هم عقب هستند مانند همین لایحه باز چرخانی که قرار بوده نهایتاً تا اواخر سال ۱۴۰۱ لایحه را بدهند که با تاخیر دو ساله دیروز به دست شورا رسیده است.

    پیرهادی با بیان اینکه تقاضا دارم که بقیه لایحه‌ها با تاخیر نیاید ، اظهار داشت: در جریان‌های کوهستانهای مشرف به شهر ۱۳۴ میلیون متر مکعب آب در اختیار داریم که می‌توانیم بخشی از آن را ذخیره‌سازی و برای آبیاری فضای سبز استفاده کنیم.

    وی افزود: در قنوات و چشمه ها مجموعا ۲۷ میلیون متر مکعب، روان آبهای شهری ۶۶ میلیون مترمکعب ، منابع زیرزمینی ۵۵۸ میلیون مترمکعب جریان‌های انتقالی از سدهای پنجگانه ۷۰۰ میلیون متر مکعب آب به سمت شهر تهران می‌آید.

    رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به پساب‌های برگشتی نیز اظهار داشت: ۷۸۴ میلیون متر مکعب پساب از شهر تهران خارج می شود که این عدد، عدد قابل توجهی است و اگر تغذیه مصنوعی آبخوان‌هایی که نیاز دارند و دچار چالش میشوند، توسط وزارت نیرو صورت نگیرد ، دچار فرونشست میشویم.

    وی از رییس شورای اسلامی شهر تهران خواست به‌عنوان یک چهره ملی ، همانگونه که تاکنون پیگیری موضوع آب بوده است ، از وزیر نیرو بخواهد که در خصوص موضوع فرونشست و تغذیه مصنوعی آب‌خوان ها، اقدام لازم را انجام دهند تا از فاجعه آینده جلوگیری شود.

    پیرهادی ادامه‌داد : ۱۸۰ میلیون متر مکعب آب در چند سال گذشته در اختیار شهرداری تهران بوده که به خاطر چاههای عمیقی که در شهر تهران و اطراف آن زده شده، از میزان برداشت آبی که برای فضای سبز استفاده می‌شد، حدود ۲۴ میلیون متر مکعب کاسته شده است و درختان ۲۴ میلیون مترمکعب آب کمتری دریافت می‌کنند و این در صورتی است که بهینه مصرفمان باید ۲۲۵ میلیون مترمکعب باشد.

    رئیس کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران افزود: میزان مصرف متعادل برای فضای سبز تهران ، ۲۲۵ میلیون مترمکعب است ، حداقل نیاز که درختان دچار بحران و تنش نشوند ، ۱۸۵ میلیون مترمکعب است و اکنون نهایتا ۱۵۶ میلیون مترمکعب آب استفاده میکنیم.

    وی با بیان اینکه از میزان بهینه کمتر مصرف می‌کنیم و برخی از آفات با کم آبی رابطه مستقیم دارند، گفت: در این دوره تلاش زیادی برای حل مشکلات آب انجام و بودجه خوبی اختصاص داده شد، اما تاخیر چند دهه‌ای را نمیتوان در سه سال جبران کرد.

    وی با بیان اینکه با پساب می‌خواهیم بخشی از مصرف آب برای آبیاری فضای سبز را جبران کنیم ، اظهار داشت: پسابی که در اختیار شهرداری تهران قرار می‌گیرد از استانداردی استفاده می‌کند که استاندارد برای پساب فضای سبز شهری و محله ای نیست.پیرهادی با بیان اینکه استانداردی که در حوزه شهری باید استفاده شود متفاوت است، اظهار داشت: آخرین استانداردی که داریم در نشریه ۵۳۵ سازمان برنامه و بودجه اشاره شده و استاندارد دیگری هم هست که هیچکدام، استاندارد پساب شهری که بتواند بوستان‌های محلی را آبیاری کند، نیست.

    وی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت و وزارت نیرو، باید در این خصوص اهتمام داشته باشند، گفت: شهرداری تهران هم در این خصوص پیگیری کند اما وظیفه اصلی با وزارت بهداشت و وزارت نیرو است که پسابی که در اختیار شهرداری تهران قرار می‌گیرد پساب بهداشتی و با استاندارد لازم باشد که شهروندان دچار مشکل نشوند .
    وی، از دستگاههای نظارتی ، قضایی، وزارت بهداشت و وزارت نیرو تقاضا کرد این موضوع را که با سلامتی مردم ارتباط دارد، به طور جدی پیگیری کنند.

    انتهای پیام

    نویسنده: سیدمیثاق اختر
    منبع: پایگاه خبری بازباران نیوز

    بیشتر بخوانید

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *