×
×
آخرین اخبار

تجلی توانمندی دانش بنیان ها در پتروشیمی/پتروشیمی ها در مسیر ساخت الگوی مقاوم سازی اقتصادی

  • کد نوشته: 4307
  • ۱۵ اسفند ، ۱۴۰۱
  • ۰
  • آینده صنعت پتروشیمی متعلق به دانش بنیان ها است؛ جمله ای که این روزها و پس از فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر توجه ویژه به دانش بنیان ها بارها و بارها شنیده می شود.پتروشیمی ها از نخستین صنایعی هستند که توانستند از طریق تجلی توانمندی شرکت های دانش بنیان افزایش بهره وری و کاهش خام فروشی را محقق کند و در مسیر ساخت الگوی مقاوم سازی اقتصادی قرار گیرند.
    تجلی توانمندی دانش بنیان ها در پتروشیمی/پتروشیمی ها در مسیر ساخت الگوی مقاوم سازی اقتصادی
  • به گزارش باز باران نیوز، قطعا غرور ایرانی ها اجازه نمی دهد که متکی به خارج از مرزها باشند. از این رو اعتماد و فرصت دادن به شرکت های داخلی، می تواند باعث عزت و غرور ملی شود و نیاز صنعت داخل را تامین کند. انجام کار کارشناسی و توجه و تمرکز بر روی موضوعات تخصصی امری ضروری و مهم است و از این رو توسعه بازار محصولات شرکت های دانش بنیان، فناور و مراکز علمی و پژوهشی با استفاده از ظرفیت پتروشیمی ها باید مورد توجه قرار بگیرد.
    رهبر معظم انقلاب سال ۱۴۰۱ به نام تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین خواندند؛ سالی که بسیاری از صنایع با توجه و بکارگیری توانمندی دانش بنیان ها رشد خود را رقم بزنند، یکی از این صنایع، صنعت پتروشیمی بود که توانست از این طریق افزایش بهره وری و کاهش خام فروشی را محقق کند. تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه در تحقق منویات رهبر معظم انقلاب و شعار محوری سال که توسعه و پیشرفت کشور را در پی دارد نیز نقطه قوت دیگری است که نقش دانش بنیان ها در پتروشیمی موجب گسترش این مهم شده است.

    در طول سال ۱۴۰۱ شرکت های پتروشیمی با تعداد بسیاری از دانش بنیان ها تفاهم نامه همکاری امضا کرده اند و در صدد استفاده از ظرفیت و پتانسیل خدمات و فعالیت این شرکت ها برامدند. درحقیقت شرکت های دانش بنیان، از سال های گذشته تاکنون، سهم و جایگاه خود را در صنعت نفت بسیار زودتر از صنایع دیگر باز کردند، در این میان، صنعت پتروشیمی پیشتازی چشمگیری در این روند داشته و امروز شرکت های دانش بنیان و فناور در افزایش میزان تولید و دسترسی به دانش فنی و تامین تجهیزات و نیازهای فنی صنعت پتروشیمی نقش زیادی دارند.

    بی شک شرکت‌های دانش‌بنیان بیشترین نقش را در توسعه و تکامل فرآیندهای پیچیده این صنعت خواهند داشت، در شرایط کنونی نیز دستاوردهای ارزشمندی در زمینه بومی‌سازی دانش فنی و کاتالیست‌های مورد نیاز صنعت پتروشیمی از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تاکنون کسب شده و با حمایت وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی، سند جامع کاتالیست رونمایی شد.

    همچنین تجربه موفق تأمین دانش‌های فنی طرح پتروشیمی اسلام‌آباد غرب زمینه‌ساز ورود به طرح‌های مگامتانول شد
    باتوجه به اینکه ارتباط با مراکز دانشگاهی، شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها و سازندگان توانمند ایرانی می‌تواند نیازهای مختلف صنعت پتروشیمی کشورمان را برطرف کند باید پیوند میان مراکز پژوهشی، دانشگاهیان و شرکت‌های دانش‌بنیان با صنعت پتروشیمی به منظور توسعه متوازن این صنعت تحکیم شود به ویژه اینکه قابلیت‌های ایرانی شدن دانش فنی، بومی‌سازی کاتالیست‌ها، ساخت مواد اولیه، تجهیزات و قطعه‌های مختلف و کاربردی در داخل کشور وجود دارد.

    اکنون همکاری با ۲۱ شرکت دانش‌بنیان در قالب قرارداد، موافقت‌نامه و تفاهم‌نامه تجاری در دست اقدام و همچنین بیش از ۱۰ قرارداد مهم تأمین بار اول با شرکت‌های دانش‌بنیان برای تأمین اقلام مورد نیاز پژوهشی منعقد شده است.

    انتهای پیام

    نویسنده: سیدمیثاق اختر
    منبع: پایگاه خبری باز باران نیوز

    بیشتر بخوانید

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *