به گزارش باز باران نیوز، به نقل از خبرگزاری کیودو، شورای روابط خارجی در گزارش اخیر خود با عنوان “روابط آمریکا و تایوان در دوره جدید” نوشت، واشنگتن به دلیل محدودیتهای جغرافیایی به حمایت از متحدانش در منطقه آسیا-پاسیفیک و از همه مهمتر، ژاپن وابسته است.
ژاپن میزبان ۵۴ هزار نیروی آمریکایی و مقر برخی از یگانهای کلیدی این کشور مانند یگان هفتم نیروی دریایی و سی و یکم تفنگداران است.
این اندیشکده مستقر در نیویورک همچنین نوشت: برای ایالات متحده تقریبا غیرممکن خواهد بود که به حمله احتمالی از سوی چین به تایوان پاسخ سریع و مؤثری بدهد بدون آنکه بتواند از نیروهای خود و زیرساختهایش در ژاپن استفاده کند.
جنگندههای آمریکایی بدون همکاری موثر و بدون استفاده از پایگاههای این کشور در ژاپن و پیش از رایزنیهای موثر با توکیو نمیتوانند عمل کنند.
در این گزارش آمده، ژاپن و ایالات متحده برای هموار کردن راه رایزنیهای قبلی در خلال بحران تایوان، باید گفتوگوهای منظم و جدی داشته باشند.
تنشها بین چین و آمریکا بر سر تایوان تشدید شده است. چین، تایوان را بخشی جدایی ناپذیر از خود میداند و وعده داده اگر لازم باشد با استفاده از زور این جزیره را تحت کنترل خود در میآورد.
در گزارش این اندیشکده همچنین آمده که آمریکا نیازمند حمایت از سوی دیگر متحدان منطقهای به ویژه استرالیا و فیلیپین است. اگرچه متحدان آمریکا به طور فزایندهای تمایل خود را برای حمایت از مداخله این کشور به نمایندگی از تایوان نشان میدهند اما این تمایل باید بیشتر مشخص شود تا واشنگتن بتواند با متحدانش درباره اشتراک نقشها بحث و یک برنامه جنگی یکپارچهتر ایجاد کند.
اندیشکده آمریکایی همچنین درباره وضعیت اقتصادی نیز اعلام کرد، چین احتمالا وارد یک کاهش سرعت اقتصادی طولانی مدت شده و انتظار نمیرود که به دلیل سیاستهای آمریکا از جمله کنترل صادرات فناوریهای پیشرفته به رشد با ثباتی برسد. با توجه به رکود اقتصادی بیشتر، شی جینپینگ، رئیس جمهوری چین شاید اقدامات بیشتری را برای تبدیل کردن مساله تایوان به یک حمایت انتخاباتی برای حزب حاکم و حکمرانی شخصی خود بدل کند.
همزمان با نزدیک شدن به پایان دوره رهبری پنج ساله شی جینپینگ بر حزب حاکم در ۲۰۲۷، خطر وقوع درگیری بر سر تایوان افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام
دیدگاهتان را بنویسید