×
×

روستای محمودآباد فیروزکوه در مسیر تبدیل به قطب انار کشور

  • کد نوشته: 3982
  • ۱۳ آبان ، ۱۴۰۱
  • ۰
  • روستای محمود آباد فیروزکوه با برداشت سالانه حدود ۶۰۰۰ تن انار، گام بلندی را برای تبدیل شدن به قطب انار کشور برداشته است.
    روستای محمودآباد فیروزکوه در مسیر تبدیل به قطب انار کشور
  • به گزارش باز باران نیوز، با آغاز فصل برداشت انار در روستای محمود آباد، اهالی این روستا در تلاش هستند محمودآباد را به قطب گردشگری و انار در کشور تبدیل کنند. سالانه به صورت متوسط بیش از ۶۰۰۰ تن برداشت انار در این روستا انجام می‌شود.

    کیومرث کریمی در حاشیه بازدید خبرنگاران از این روستا و برداشت انار، گفت: روستای محمودآباد بیش از ۱۰۰ هکتار زمین زیر کشت انار دارد که میزان برداشت انار از هر هکتار به صورت متوسط ۶۰ تن است. البته میزان برداشت با توجه به شرایط آب و هوایی در سال‌های مختلف متفاوت است، اما امسال پیش بینی می‌شود که حتی میزان برداشت بیش از سال‌های گذشته باشد.

    وی افزود: در فصل برداشت که از ۱۰ مهر ماه تا ۲۰ آبان ماه به طول می‌انجامد، نزدیک به حدود ۲۰۰۰ کارگر فصلی در سطح روستای محمودآباد مشغول به کار برداشت می‌شوند و از این طریق اشتغال‌زایی خوبی هم برای جوانان روستا و هم جوانان سایر روستاهای اطراف محمود آباد ایجاد می‌شود.

    وی ادامه داد: علاوه بر فروش انار به صورت مستقیم در محمود آباد، محصولات دیگری از مشتقات انار شامل رب، سس و آب انار نیز تولید می‌شود، اما متاسفانه آنچه که به عنوان یک کمبود برای رونق تولید محصولات روستا قابل مشاهده است، برندسازی محصولات در سطح روستای محمودآباد است.

    این عضو شورای روستای محمود آباد در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر لزوم حمایت از تولید در این روستا، گفت: در حال حاضر نزدیک‌ترین سردخانه به روستای محمود آباد برای دپوی انار ۳۰ کیلومتر فاصله دارد. لذا نیاز است با حمایت دولت در جهت رونق تولید و افزایش برداشت در این روستا سردخانه‌ای احداث شود و محل اسکان کارگری نیز در نظر گرفته شود.

    وی ادامه داد: روستای محمود آباد ظرفیت‌های گسترده‌ای برای تبدیل به قطب گردشگری دارد. از مزیت‌های این روستا نزدیکی به تهران که در ۶۰ کیلومتری تهران واقع شده می‌توان بهره بسیاری گرفت اما در این مسیر باید نگاه حمایتی و مثبت دولت حتما وجود داشته باشد. باید زیرساخت‌های لازم برای حضور گردشگر فراهم شود و این روستا و انار آن با برندسازی به مردم کشور معرفی شود. بی‌تردید نیاز است که سرمایه‌گذاری دولت و بخش خصوصی برای توسعه زیرساخت‌ها شامل هتل و توسعه حمل و نقل هم از تهران و هم از فیروزکوه به سمت این روستا به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد. بی‌تردید این آمادگی و توان در میان جوانان این روستا وجود دارد که با اندک حمایتی این روستا را به قطب گردشگری و انار استان تهران و کشور تبدیل کند.

    انتهای پیام

    نویسنده: فرامرز اختر
    منبع: پایگاه خبری باز باران نیوز

    بیشتر بخوانید

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *