به گزارش بازباران نیوز، علی ربیعی سخنگوی دولت معتقد است که ردصلاحیت های گسترده در انتخابات شورا موجب کاهش مشارکت مردم و پایین آمدن انگیزه انتخاباتی میشود.
وی اعلام کرده که در انتخابات شورای اسلامی شهرها ۵۱ هزار و ۵۹۸ نفر ثبت نام کرده که ۱۲ درصد آن را زنان و ۸۸ درصد آن را مردان تشکیل می دهند که نسبت به دوره قبل حدود ۳ هزار نفر کاهش ثبت نام داوطلبان را مشاهده می کنیم و برای انتخابات شورای اسلامی روستاها حدود ۲۴۷ هزار و ۸۱۸ نفر ثبت نام کرده که شامل ۷ درصد زن و ۹۴ درصد مرد بوده که نسبت به دوره قبل ۱۳ درصد افزایش ثبت نام را مشاهده می کنیم.
وی همچنین به فرآیند تایید صلاحیت نامزدهای انتخابات شورای شهر و روستا در هیات های اجرایی و هیات های نظارت اشاره کرده و گفته است: هیات های اجرایی بیش از ۹۰ درصد داوطلبان را تایید کرده اند ولی ۱۴ درصد از تایید شدگان توسط هیات های نظارت رد صلاحیت شدند.یک هزار نفر از اعضای فعلی شورای اسلامی شهرها توسط هیات نظارت رد صلاحیت شده به عنوان مثال در شهرهای تهران، رشت، کرج و سمنان بیش از ۸۰ درصد رد صلاحیت داشته ایم.
در خصوص اظهارات علی ربیعی درباره رد صلاحیت کاندیداهای شورای شهر و موضوعاتی که مطرح شده با اقبال شاکری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به گفتوگو نشستیم.
اسامی رد صلاحیت شدگان انتخابات شورای اسلامی شهر تهران اعلام شد و سخنگوی دولت اعلام کرد که هزار نفر از اعضای فعلی شورای اسلامی شهرها توسط هیأت نظارت رد صلاحیت شدند و در کلانشهر تهران بیش از ۸۰ درصد رد صلاحیت داشتهایم. ۳۷۴۶ نفر از رد صلاحیت شدگان در هیچ یک از مراجع ۴ گانه سابقهای نداشتند و ۲۱ شهر هم به دلیل رد صلاحیت گسترده داوطلبان حد نصاب لازم را برای برگزاری انتخابات و تشکیل شورا از دست دادند. نظر خود را در این زمینه اعلام میکنید؟
بیش از ۸۰ درصد رد صلاحیت شدگان توسط هیات اجرایی صورت گرفته نه هیات نظارت/دولتی ها بسیاری از اعضای فعلی شورای شهر را رد صلاحیت کردند
توضیحاتی در این باره اعلام شده، اما بنده هم میگویم که بیش از ۸۰ درصد رد صلاحیت شدگان توسط هیأت اجرایی صورت گرفته نه هیأت نظارت مرکزی. هیأت اجرایی دست دولت است و آنها هم بسیاری از اعضای فعلی شورای شهر را رد کردند و هیچ ربطی به هیأت نظارت ندارد و افرادی که این صحبتها را میکنند و این رد صلاحیتها را منصوب به هیأت نظارت میکنند به دنبال فرافکنی هستند و تأکید میکنم که ۸۰ درصد رد صلاحیت شدگان توسط هیأت اجرایی بوده است.
دولت باید پاسخگوی رد صلاحیت شدگان باشد چرا که خودشان این کار را انجام داده اند
پس بهتر است دولت پاسخگو باشد؛ چراکه خودشان این افراد را رد صلاحیت کردهاند نه هیأت نظارت. البته رئیس هیأت نظارت هم گفته اگر این روند ادامه پیدا کند، شکایت میکنم. ما باز هم تأکید میکنیم که هیأت اجرایی دستورات کشور است و آنها هم در مرحله اول ۸۰ درصد را رد کردند. باز هم میگویم بروند خودشان بررسی کنند این رد صلاحیتها از سوی دولت بوده است و بیش از ۸۰ درصد آنها توسط هیأت اجرایی رد شدند.
برنامه مجلس برای رد صلاحیتشدگان چیست؟
فرافکنی نکنید رد صلاحیت ها را هیات اجرایی انجام داد
آقای قالیباف رئیس مجلس در مصاحبهای گفتند کمک میکنند و هیأت نظارت کسانی که توسط هیأت اجرایی احراز صلاحیت شدند و مشکل پیچیده ندارند را تأیید میکند. باز تأکید میکنم بیش از ۸۰ درصد رد صلاحیت شدگان توسط هیأت اجرایی بوده و آنها در حال فرافکنی هستند.
برخی مسوولان دولتی اعلام کرده اند این رد صلاحیت ها باعث می شود مشارکت در انتخابات پایین بیاید . در این باره توضیح می دهید؟
با عدم احراز صلاحیت چند کاندیدا مشارکت پایین نمی آید
بله اعلام کرده اند و گفته اند این رد صلاحیت ها باعث عدم مشارکت مردم در انتخابات میشود. من همین جا میگویم ۸ سال مردم عملکرد شما را دیده اند، حال با عدم احراز چند کاندید مشارکت پایین میآید.
مردم عاقل هستند، خودشان شرایط را با قبل مقایسه میکنند
مردم عملکرد شما را دیده و با دوره قبل مقایسه میکنند و به شدت مردم از دست شورا و دولت گله مند هستند. مردم عاقل هستند، خودشان شرایط را با قبل مقایسه میکنند.
شما هم بروید یک پروژه در این دوره انجام دهید
اخیراً هم شهردار تهران فرافکنی کرده و گفته برخی از پروژهها گران تمام شده است. ما این پروژهها را در دوره قبل مدیریت شهری انجام دادیم، شما هم بروید هزینه کنید و یک پروژه انجام دهید، اما واقعا کار کنید. این پروژهها در دوره قبل انجام شده و اگر قرار بود در دوره فعلی انجام شود چند برابر هزینه داشت و انجام تمام پروژهها به نفع مردم بوده است.
بودجه شهرداری در چند سال گذشته رشد چشمگیری داشته است و از سوی مدیران شهری می گویند ما بده کار هستیم و شهر بده کار تحویل گرفته ایم.
بودجه شهرداری در ۳ سال گذشته ۲.۵ برابر شده است و بدهی ها هم ۳ برابر شده است
زمانی که ما شهرداری تهران را تحویل دادیم بودجه ۱۸ هزار میلیارد تومان بود اما در حال حاضر بودجه شهرداری تهران ۲.۵ برابر شده است و بدهیها هم حدود ۳ برابر شدهاند. آقایان بگویند این پول کجا رفته است؟ پروژه بزرگی هم که انجام ندادند، حداقل واگنهای مترو را خریداری میکردند تا مردم از مترو به راحتی استفاده کنند.
بخش های زیادی از مترو در دوره قبل ساخته شد
بخش های زیادی از مترو در دوره قبلی مدیریت شهری ساخته شده و مدیران فعلی به دنبال فرافکنی و آدرس غلط دادن هستند.
اصلاح طلبان بدون توجه به خواسته های مردم حرکت کردند
البته اصلاح طلبان در پایان کار نشان داده اند که در طول مدت مسؤولیتشان مدام غر زده و حاشیهسازی میکنند و یا رویاپردازی کرده و بدون توجه به خواستههای مردم حرکت کرده و در انتها هم به همه چیز لگد میزنند و تخریب میکند. تمامی اطلاعات در دوران قبل موجود است که اصلاح طلبان در پایان دوره شانتاژ میکنند و باید بگوییم این کارها تکراری است و آنها در این دوره مدیریت شهری ناکارآمد بودند. بهتر است از کارهایی که کردهاند تجربه بگیرند و بروند به عملکرد خود فکر کنند و رابطهشان با مردم را اصلاح کنند و اگر دوباره خواستند سر کار برگردند لااقل یاد بگیرند با مردم چگونه رفتار کنند و مدام چشم به خارج از کشور برای رفع مشکلات نداشته باشند.
مدیران فعلی شهری در ۴ سال گذشته مدام از خرید ۶۳۰ واگن مترو خبر دادند، ۴ سال گذشته است و هنوز این وعده محقق نشده است و عضو شورای شهر تهران میگوید که کار در مرحله پیش پرداخت متوقف مانده است.
ببینید! دولت با شهرداری همراه است و باید کمک بیشتری به شهرداری میکرد. یکی از خواستههای مردم توسعه حمل و نقل عمومی است و در شرایط کرونا باید شهرداری از بودجه استفاده میکرد و مترو را اصلاح میکرد. باور کنید مردم هم قدردان بودند. وضعیت حمل و نقل عمومی خوب نیست. بهتر بود که شهرداری حمل و نقل داخل را سر و سامان دهد و همچنین حمل و نقل ریلی در خارج شهرها هم توسط دولت انجام شود. یکی از اولویتها توسعه مترو بود، که به درستی انجام نشده است.
مدیران مدام در حال ناله کردن هستند
مدیران شهری اگر میخواستند خدمت کنند دولت با آنها همراه بود و میتوانستند کارها را پیش ببرند و بهتر بود کارها سیاسی نشود. مدیران شعار خدمت به مردم و شفاف سازی دادند و بهتر بود از این شعارها برای خدمت به مردم استفاده میکردند و کارهای عمده مترو را انجام میدادند تا مردم بتوانند سفرهای ایمنی با مترو داشته باشند ولی متأسفانه اقدامی صورت نگرفت. در حال حاضر هم موضوع رد صلاحیتها را دست گرفتند و بر گردن مجلس میاندازند در حالی که ۸۰ درصد رد صلاحیتها توسط دولت (هیأت اجرایی) صورت گرفته است. مدیران مدام در حال ناله کردن هستند.
در ۴ سال گذشته مدام مدیران پنجمین دوره شهری تأکید دارند که شهری بدهکار تحویل گرفتند و هر بار یک عدد برای بدهیها اعلام کردند. از ۳۰ هزار میلیارد تا ۶۰ هزار میلیارد. در حال حاضر هم میگویند بدهیها بیش از ۵۰ هزار میلیارد است. در این باره توضیح میدهید؟
مدیران بگویند بودجه شهرداری در کجا هزینه شده است
باید مدیران فعلی آمار و ارقام درستی در اختیار مردم قرار دهند و بگویند که رقم بودجه به کجا رفته است. اگر شفاف سازی کنند، مردم متوجه میشوند. تأکید میکنم بگویند که پول صرف چه کاری شده است. بودجه افزایش چشمگیری یافته است، از سوی دیگر بدهیها هم سنگین شده است.
مدیران شفاف سازی کنند با این پولها و بودجه ۲.۵ برابری چه کردهاند
بدهی ۲۰ هزار میلیاردی در ۴ سال پیش که برای ۱۲ سال مدیریت شهری بود و این بدهی هم بیشتر برای پروژههای عمرانی زیرساختهای شهری از جمله بزرگراه، تونل، مترو، فرهنگسرا و… بر جای ماند و چیز بدی نبود اما حالا بدهی بالای ۵۰ هزار میلیارد داریم و کاری که انجام نشده است. بهتر است مدیران شفاف سازی کنند که چه اقدامی انجام دادهاند و با این پولها و بودجه ۲.۵ برابری چه کردهاند.
مدیران فعلی تأکید دارند که باید شفاف سازی صورت گیرد و سامانهای در این زمینه راه اندازی شده اما در برخی مواقع فقط اعداد و ارقامی منتشر میشود که اصلاً مشخص نیست داستان از چه قرار است و یا این که اطلاعات به صورت نصفه و نیمه منتشر میشود. در این باره توضیح میدهید.
من کلا با شفاف سازی موافق هستم و در مجلس شورای اسلامی به دنبال این موضوع هستم. لایحه شفاف سازی با امضای مجدد دوباره در دستورکار قرار میگیرد و باید شفاف سازی صورت گیرد. ببینید! ما یکسری آمار روی سایت میگذاریم که معلوم نیست چه کاری صورت گرفته است.شفاف سازی یعنی توضیح دهیم با پول چه کردهایم و بر اساس شاخصها و پارامترها توضیح دهیم که مثلاً فلان پروژه با چقدر هزینه انجام شده و چقدر برای مردم سودآوری داشته است. یا فلان مترو را راه انداختیم و چقدر سفر اضافه شد و یا این که بگوییم سهم ناوگان حمل و نقل عمومی چقدر بوده و یا این که بزرگراههایی که ساخته شده چقدر تأثیر بر روند زندگی مردم داشته است و یا این که پروژهای که امسال انجام شده اگر سر موقع انجام نمیشد چقدر خسارت به بار میآورد و یا اینکه تأخیر در یک پروژه چقدر خسارت به شهر وارد کرده است و باید تمام موضوعات به ریز آورده شود و با شاخصها بررسی شود و یا این که بگوییم برای یک کیلومتر مترو یا معبر و یا یک هکتار فضای سبز چقدر هزینه شده است و آیا هزینههای انجام شده درست است یا خیر و این که به تعهدات عمل شده و یا با تأخیر و اگر پروژه انجام شده چه توجیه اقتصادی برای آن بوده است.
مثلاً باید یک پل در فلان تاریخ ساخته میشد تا ترافیک را کاهش دهد، اما ۵ سال طول کشید و دیگر ساخت آن پروژه مشکلی را حل نمیکند و یا تأثیری در کاهش سوخت و یا کم کردن استهلاک ندارد. در هر حال باید تمام موضوعات با توضیحات آورده شود. حتی بنده تأکید دارم که باید بر ترک فعلها هم رسیدگی میشود و اگر مسئولی کاری را انجام نداده و به شهر لطمه وارد کرده است باید با وی برخورد شود و یک ترک فعل است که باید رسیدگی شود و حتی باید به نقض فعلها هم رسیدگی شود و اگر کاری خوب انجام نشده و مردم دچار دردسر شدند باید رسیدگی شود.
با توجه به اینکه شما عضو شورای چهارم شهر تهران بودید عملکرد مدیریت فعلی را چگونه ارزیابی می کنید؟
سهم خواهی پدر خوانده های اصلاح طلب از مدیریت شهری
به عنوان یک استاد دانشگاه و کارشناس مسائل شهری ما از این دوره مدیریت فعلی انتظارهای زیادی داشتیم، چراکه آنها با دولت همسو بودند و ما انتظار داشتیم که تحولات سنگینی رخ دهد اما به علت سهم خواهی پدر خواننده های اصلاح طلب، دیدید که شاهد تعداد زیادی شهردار در دوره فعلی بودیم و در این دوره نتوانستند کاری انجام دهند. البته همسوییها بیشتر از این که به نفع مردم باشد به ضرر مردم تبدیل شد و مسائل به حاشیه رفت و وقت شورا را برای مسائل حاشیهای گرفتند. همین موضوع نامگذاری که اعتراضات فراوانی را هم به دنبال داشت، ما انتظار داشتیم که کارهای کارشناسی متعددی در این دوره انجام شود، اما متأسفانه عملکرد مطلوبی را شاهد نبودیم.
انتهای پیام
دیدگاهتان را بنویسید